Ha Te sem találtál még a boltokban gluténmentes darált kekszet, itt a megoldás: Házilag készíthető gluténmentes darált keksz.
Hozzávalók (keksz):
- 250 g Schär Farina liszt
- 60 g cukor
- 1 csipet só
- 130 g laktózmentes margarin
- 1 tojás
Hozzávalók (kókuszgolyó):
- 30 g keserű kakaópor
- 75 g cukor
- 125 ml kávé
- 100 ml tej
- 1-2 ek. lekvár
- rumaroma
- kókuszpehely
Elkészítés:
Az átszitált lisztet elkeverjük a cukorral, sóval, elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáütjük a tojást és jól összegyúrjuk.
Lisztezett sütőpapíron vékonyra nyújtjuk, majd papírostól átrakjuk egy tepsibe.
180°C-os sütőben 20 perc alatt készre sütjük a kekszet.
Még melegen elmorzsoljuk, aprítógép segítségével lágyíthajuk. Ennek hiányában kézi szitával szép simára szitáljuk.
Ha kihűlt a keksz hozzákevejük a kakaóport, a cukrot, a rumaromát, a kávét (elhagyható), tejet és a lekvárt, majd alaposan összedolgozzuk.
Golyókat formázunk és megfogatjuk őket a kókuszban.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.