Kókuszgolyó házilag készült darált kekszből

 

Ha Te sem találtál még a boltokban gluténmentes darált kekszet, itt a megoldás: Házilag készíthető gluténmentes darált keksz. 

Hozzávalók (keksz):
- 250 g Schär Farina liszt
- 60 g cukor
- 1 csipet só
- 130 g laktózmentes margarin
- 1 tojás
Hozzávalók (kókuszgolyó):
- 30 g keserű kakaópor
- 75 g cukor
- 125 ml kávé
- 100 ml tej
- 1-2 ek. lekvár
- rumaroma
- kókuszpehely

Elkészítés:
Az átszitált lisztet elkeverjük a cukorral, sóval, elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáütjük a tojást és jól összegyúrjuk.
Lisztezett sütőpapíron vékonyra nyújtjuk, majd papírostól átrakjuk egy tepsibe. 
180°C-os sütőben 20 perc alatt készre sütjük a kekszet. 
Még melegen elmorzsoljuk, aprítógép segítségével lágyíthajuk. Ennek hiányában kézi szitával szép simára szitáljuk.
Ha kihűlt a keksz hozzákevejük a kakaóport, a cukrot, a rumaromát, a kávét (elhagyható), tejet és a lekvárt, majd alaposan összedolgozzuk.
Golyókat formázunk és megfogatjuk őket a kókuszban.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://glfreelife.blog.hu/api/trackback/id/tr5915488414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Dorca's Free Kitchen

Élet glutén- és laktózérzékenységgel. Fel a fejjel, mindenre van megoldás!

Friss topikok

  • Barcsik Dorka: @masterpiece1: Szuper! igen a rendes mindig jobb lesz, de ha már ez van próbáljuk kihozni belőle a... (2020.05.21. 13:40) Eper szezon
süti beállítások módosítása