Eper szezon

Ahogy elkezdődik az eperszezon, jöhet a kísérletezés a szép piros kis eprekkel:
Epres, citromos piskóta 

Hozzávalók:
- 200 g Schär "C" liszt
- 200 g cukor
- 6 db tojás
- 1 db citrom
- fél csésze oliva olaj
- 1 csomag sütőpor

Elkészítés:
- A cukrot a tojással habosra keverjük.
- Hozzászitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a citrom reszelt héját és a levét, a fél csésze oliva olajat és egy csomag sütőport.
- Csomómentesre keverjük, majd egy tortaformát kivajazunk és beleöntjük a masszát.
- 160 °C-ra előmelegített sütőben, az alsó rácson, alsó-felső sütés funkción kb. 1 óráig sütjük.
- Tálaláskor feldíszítjük az eperrel és megszórjuk porcukorral. 

A bejegyzés trackback címe:

https://glfreelife.blog.hu/api/trackback/id/tr2115705720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

enrikokaruszo 2020.05.19. 07:59:56

glutén és laktóz....hogy fordulhat elő, hogy ez a két anyag, amelyek ételeink természetes részei, néhányunknak egyszerre csak ártalmára vannak...?

Barcsik Dorka 2020.05.19. 09:46:35

@enrikokaruszo: vannak, akik születésüktől fogva érzékenyek egyes ételekre, és vannak akiknél idősebb korukban fordul elő. Lehet manapság az ételeink sem a legkiválóbb minőségben fordulnak elő, de lehet, hogy lelki probléma áll a dolog hátterében. Én hiszek abban, ha a lelkem beteg, a testem produkál tüneteket. Amíg erre rá nem jövünk, addig ilyesfajta diétákkal enyhíthetők a tüneket a tapasztalataim alapján.

Örömhernyó 2020.05.19. 14:23:04

@enrikokaruszo: 80-as évek. Volt egy rokon gyerek, aki allergiás volt bizonyos étel, alapanyagokra összetevőkre. Anyám főzött rájuk, amikor nálunk vendégeskedtek, mi nem tudtunk róla, hogy Z. nem ehet paradicsomot meg kitudja mit. Erre bezabált tojásos lecsóból. Az anyja meg sipítozott, hogy baja lesz tőle, úristen milesz most. Semmi baja nem lett, de akkor lett kedvence az anyám tojásos lecsója jó félbarna kenyérrel.
Tanulság: ha nem áruljuk el, hogy mi van az ételben, akkor simán megeszik gond nélkül. Ezek ilyen divathisztériák.

Barcsik Dorka 2020.05.19. 15:47:46

@Örömhernyó: divat, nem divat, az sosem árthat, ha egy kicsit odafigyelünk az étkezésre. A placebo hatásban is van valami, de azért nem kísérteném a sorsot minden esetben.

masterpiece1 2020.05.20. 10:46:33

Gluténintolerancia/cöliákia, cukorbetegség, laktózintolerancia régen is volt. Akkor is csak a megfelelő étrend segített, ha addig bele nem halt az illető.

Amúgy kipróbáltam a receptet, fél óra sütés nekem elég volt. Sok citrom nagyon jó bele, (két kicsi vagy egy nagy), gluténmentes létére nem is rossz. (sajnos, a rendes lisztből készült még mindig jobb :) )

Barcsik Dorka 2020.05.21. 13:40:16

@masterpiece1: Szuper! igen a rendes mindig jobb lesz, de ha már ez van próbáljuk kihozni belőle a legjobbat! :)

Dorca's Free Kitchen

Élet glutén- és laktózérzékenységgel. Fel a fejjel, mindenre van megoldás!

Friss topikok

  • Barcsik Dorka: @masterpiece1: Szuper! igen a rendes mindig jobb lesz, de ha már ez van próbáljuk kihozni belőle a... (2020.05.21. 13:40) Eper szezon
süti beállítások módosítása