Ahogy elkezdődik az eperszezon, jöhet a kísérletezés a szép piros kis eprekkel:
Epres, citromos piskóta
Hozzávalók:
- 200 g Schär "C" liszt
- 200 g cukor
- 6 db tojás
- 1 db citrom
- fél csésze oliva olaj
- 1 csomag sütőpor
Elkészítés:
- A cukrot a tojással habosra keverjük.
- Hozzászitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a citrom reszelt héját és a levét, a fél csésze oliva olajat és egy csomag sütőport.
- Csomómentesre keverjük, majd egy tortaformát kivajazunk és beleöntjük a masszát.
- 160 °C-ra előmelegített sütőben, az alsó rácson, alsó-felső sütés funkción kb. 1 óráig sütjük.
- Tálaláskor feldíszítjük az eperrel és megszórjuk porcukorral.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
enrikokaruszo 2020.05.19. 07:59:56
Barcsik Dorka 2020.05.19. 09:46:35
Örömhernyó 2020.05.19. 14:23:04
Tanulság: ha nem áruljuk el, hogy mi van az ételben, akkor simán megeszik gond nélkül. Ezek ilyen divathisztériák.
Barcsik Dorka 2020.05.19. 15:47:46
masterpiece1 2020.05.20. 10:46:33
Amúgy kipróbáltam a receptet, fél óra sütés nekem elég volt. Sok citrom nagyon jó bele, (két kicsi vagy egy nagy), gluténmentes létére nem is rossz. (sajnos, a rendes lisztből készült még mindig jobb :) )