A sportszelet a sütés nélküli sütik listáját erősíti. (Sajnos) Nem találtam még gluténmentes darált kekszet, így először itt is, mint a kókuszgolyónál sütnöm kellett egy keksz alapot. Nem bántam picit sem, mert ezzel is gyakoroltam :)
Hozzávalók:
Keksz:
- 250 g Schär Farina liszt
- 60 g porcukor
- 1 csipet só
- 130 g laktózmentes margarin
- 1 tojás
Sportszelet:
- 300 g darált keksz
- 125 g margarin
- 1 dl laktózmentes tej
- 100 g cukor
- 1,5-2 ek. kakaópor
- 10 ml rumaroma
Tetejére:
- 75 g étcsokoládé
- fél ek. étolaj
Keksz elkészítése:
- a leszitált lisztet összekeverjük a porcukorral, a sóval, elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáütjük a tojást, majd alaposan összegyúrjuk.
- 180°C-ra előmelegített sütőben, alsó-felső sütésen 20 perc alatt megsütjük. Aprító géppel ledaráljuk, kézi szitával finomíthatunk rajta.
Sportszelet:
- a kekszet a kakaóval összekeverjük
- a margarint és a tejet felmelegítjük, hozzákeverjük a cukrot és megvárjuk, hogy feloldódjon.
- a margarinos, tejes cukorhoz rumaromát adunk, majd a kekszhez öntjük és alaposan összekeverjük
- egy tepsit, kenyérformát, tortaformát stb. kibélelünk fóliával és beleegyengetjük a tésztát. Tetejére olvasztott csokit öntünk és 1-2 órára hűtőbe tesszük.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.