Hozzá lehet szokni?
Hozzá lehet szokni?

Eleinte szkeptikus voltam, nem gondoltam volna, hogy ilyen könnyen hozzászokunk a gluténmentes élethez. A vőlegényemnél 2 éve merült fel a gluténérzékenység gyanúja, hasfájás, fejfájás, étvágytalanság tünetei mellett. Laktózérzékenysége már évek óta fennállt, azt már könnyedén tudtuk kezelni. Hosszas kísérletezés után - mert sajnos máshogy nem nagyon lehetett rájönni, hogy mi lesz jó számára - megtaláltuk a Schär termékcsaládot. 

Igazzá vált ...

Tejszínes fokhagymás csirkeragu
Tejszínes fokhagymás csirkeragu

A homeoffice kicsit össze tudja zavarni a megszokott mindennapokat. Fura, hogy otthon vagy, mégis ülsz a gép előtt, mint az irodában, miközben ezer dolgot kellene csinálnod. Ha kezdesz begolyózni, tarts egy kis pihenőt. Erre éppen alkalmas a fél óra alatt elkészíthető, finom tejszínes fokhagymás csirkeragu.

Hozzávalók:
- 30 dkg csirkemell filé
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 dl főzőtejszín
- 2,5 dkg vaj
- só, bors
- reszelt sajt

Elkészítés:
A csirkemellett ...

Egyél jót, legyél jól
Egyél jót, legyél jól

Hiszek a „minden fejben dől el” dologban. Sokszor nincs kedvem reggelizni, vacsorázni csak azért, mert azt gondolom, akkor hiába tornázok nem leszek formában. Vagy épp csak gyorsan keresek valami harapnivalót csillapítani az éhségem, de nem figyelek oda, hogy ízlik-e, jól esik-e. Szeretek kreatív lenni, az évszakokhoz illően díszítem fel a lakást. Kipróbáltam, ha az ételt is kreatívabban, szebben készítem el, nagyobb kedvvel fogyasztom-e? Mivel gondolatban ...

Húsvéti édes fonott kalács
Húsvéti édes fonott kalács

Húsvét közeledtével kezdtem aggódni, lesz-e kalács a hagyományos ünnepi tálhoz. Szerencsére találtam egy szuper receptet, amit most szeretnék megosztani veletek: 

Hozzávalók:


- 250 g Schär B liszt
- 30 g barna nádcukor
- 4 g porélesztő
- 1 csipet só
- 60 ml langyos víz
- 50 g laktózmentes tejföl
- 2 ek. olaj
- tetejére 1 tojás

Elkészítés:


Az élesztőt a langyos vízben felfuttatjuk. A lisztet a cukorral, sóval elkeverjük, hozzáadjuk a felfutott ...

Dorca's Free Kitchen

Élet glutén- és laktózérzékenységgel. Fel a fejjel, mindenre van megoldás!

Friss topikok

  • Barcsik Dorka: @masterpiece1: Szuper! igen a rendes mindig jobb lesz, de ha már ez van próbáljuk kihozni belőle a... (2020.05.21. 13:40) Eper szezon
süti beállítások módosítása