Ez a pogácsa időigényes, így ha nincs rá 2-3 óránk, akkor keressünk másik időpontot a kipróbálására.
Hozzávalók: (nagy adag)
- 500 g Schär "B" liszt
- 1 ek só
- 1 csipet cukor
- 7 g porélesztő
- 250 g margarin
- 1 nagy tojás
- 190 g tejföl
- 75 ml langyos tej
Töltelékhez:
- 75 g medvehagyma
- 110 g margarin
- 1 tojás
Elkészítés:
- langyos tejben egy csipet cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
- a lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd beleöntjük az élesztős tejes, hozzáadjuk a tejfölt, a tojást és a robotgép dagasztófejével összedolgozzuk.
- letakarjuk és 40 percig kelesztjük
- ha megkelt, kevés liszttel átgyúrjuk és lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk.
- a vajat megolvasztjuk és a tészta felületét megkenjük az apróra vágott medvehagyma és az olvasztott margarin 2/3 részével, majd jobbról és balról is behajtjuk.
- Az így kapott téglalap tetejét megkenjük a maradék margarinos megvehagymával, majd alulról, felülről behajtjuk. Letakarjuk és fél órán át pihentetjük.
- Utána kinyútjuk a tésztát és kenés nélkül megismételjük a hajtogatást.
- Ezt követően letakarva még 15 percig pihentetjük.
- Kinyújtjuk a tésztát kb 1,5 cm vastagra és kiszaggatjuk.
- A pogikat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, a tetejüket megkenjük tojással és 175°C-os sütőben, alul-felül sütésen 25-30 percig sütjük.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.