Régóta gondolkoztam egy forró levegős fritőzön, ami nem csak a kevesebb olajfogyasztást eredményezi, de állítólag friss, roppanós és omlós lesz benne az étel. Kipróbáltam, beleszerettem és azóta csak rántott húst ennék egy kis sült csirkével illetve finom roppanós és teljesen olajmentes sültkrumplival. Alternatív megoldás: sajtbundában sült csirkemell, krumplipürével.
Hozzávalók:
- 30 dkg csirkemell
- 2 ek Schär MixIT liszt
- 1 tojás
- reszelt sajt
A csirkemellet szeletekre vágjuk, kicsit kiklopfoljuk majd megsózzuk. Először lisztben, majd tojásban és végül reszelt sajtban megforgatjuk.
Ha forró levegős fritőzünk van, akkor 180°C-on, 15 percig süthetjük az egyik oldalt, majd még 5-8 percig a másik oldalt. Az eredmény: belül omlós husi, kívül friss és roppanós bunda.
Hagyományos sütőben sütve, kivajazott tepsire fektetve, 180°C-on 25 perc alatt készre sütjük.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.