Tarkedli reggel, tarkedli este

Sok helyen kerestem már tarkedli sütőt, de hiába. Egyik szombat reggel Anyukám küldte a képet, hogy vett nekem egyet. Félve kezdtem neki, mert előző nap a gm fánkom kudarcba fulladt, de jól esett volna egy kis sikerélmény. Ezzel a szuper gyors és könnyű tarkedlivel teljesült is.

Hozzávalók 8 db-hoz:

- 25 dkg krumpli
- 1 tojás
- 0,25 dl laktózmentes tej
- 2,5 dkg Schär B liszt
- 1 mk sütőpor
- 1/2 tk vaj
- só


Puhára főzzük az apróra darabolt krumplit, majd összetörjük és hozzáadjuk a vajat. Miután kihűlt hozzáadjuk a tojást, a lisztet, a tejet, a sütőport és ízlés szerint sót. Összedolgozzuk, amíg egy sűrűbb krumplipüré állagát kapjuk. Kevéske olajjal kikenjük a tarkedli sütőt (elhagyható) és kanállal beleadagoljuk. Alacsony lángon mindkét oldalát barnulásig sütjük. Tetszés szerint lekvárral vagy fokhagymás tejfölös mártogatóssal tálaljuk. 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://glfreelife.blog.hu/api/trackback/id/tr6215514518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Dorca's Free Kitchen

Élet glutén- és laktózérzékenységgel. Fel a fejjel, mindenre van megoldás!

Friss topikok

  • Barcsik Dorka: @masterpiece1: Szuper! igen a rendes mindig jobb lesz, de ha már ez van próbáljuk kihozni belőle a... (2020.05.21. 13:40) Eper szezon
süti beállítások módosítása