Sok helyen kerestem már tarkedli sütőt, de hiába. Egyik szombat reggel Anyukám küldte a képet, hogy vett nekem egyet. Félve kezdtem neki, mert előző nap a gm fánkom kudarcba fulladt, de jól esett volna egy kis sikerélmény. Ezzel a szuper gyors és könnyű tarkedlivel teljesült is.
Hozzávalók 8 db-hoz:
- 25 dkg krumpli
- 1 tojás
- 0,25 dl laktózmentes tej
- 2,5 dkg Schär B liszt
- 1 mk sütőpor
- 1/2 tk vaj
- só
Puhára főzzük az apróra darabolt krumplit, majd összetörjük és hozzáadjuk a vajat. Miután kihűlt hozzáadjuk a tojást, a lisztet, a tejet, a sütőport és ízlés szerint sót. Összedolgozzuk, amíg egy sűrűbb krumplipüré állagát kapjuk. Kevéske olajjal kikenjük a tarkedli sütőt (elhagyható) és kanállal beleadagoljuk. Alacsony lángon mindkét oldalát barnulásig sütjük. Tetszés szerint lekvárral vagy fokhagymás tejfölös mártogatóssal tálaljuk.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.