Húsvéti édes fonott kalács

Húsvét közeledtével kezdtem aggódni, lesz-e kalács a hagyományos ünnepi tálhoz. Szerencsére találtam egy szuper receptet, amit most szeretnék megosztani veletek: 

Hozzávalók:


- 250 g Schär B liszt
- 30 g barna nádcukor
- 4 g porélesztő
- 1 csipet só
- 60 ml langyos víz
- 50 g laktózmentes tejföl
- 2 ek. olaj
- tetejére 1 tojás

Elkészítés:


Az élesztőt a langyos vízben felfuttatjuk. A lisztet a cukorral, sóval elkeverjük, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a tojásokat, a tejfölt majd az olajat. Alaposan összedolgozzuk a tésztát. Dolgozhatuk robotgéppel vagy szilikon kanállal, így a tésztánk nem tapad rá. 30 percig letakarva kelesztjük.

Utána vékonyan megolajozott felületen meggyúrjuk, én egy nagyobb vágódeszkát választottam hozzá. Kisebb kalácsok esetén a tésztát 4 felé vesszük és a gombócokat további 3 részre osztjuk. Ahhoz hogy egy nagy kalácsot kapjuk, három részre osztjuk és kisodorjuk őket, majd összefonjuk. 

A tetejét megkenjük a felvert tojással, majd 180°C-on, légkeveréses üzemmódban, nagy kalácsnál 25 perc alatt pirulásig sütjük. 

Jó étvágyat és sikeres kalács sütést!

A bejegyzés trackback címe:

https://glfreelife.blog.hu/api/trackback/id/tr1615605004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Dorca's Free Kitchen

Élet glutén- és laktózérzékenységgel. Fel a fejjel, mindenre van megoldás!

Friss topikok

  • Barcsik Dorka: @masterpiece1: Szuper! igen a rendes mindig jobb lesz, de ha már ez van próbáljuk kihozni belőle a... (2020.05.21. 13:40) Eper szezon
süti beállítások módosítása