A homeoffice kicsit össze tudja zavarni a megszokott mindennapokat. Fura, hogy otthon vagy, mégis ülsz a gép előtt, mint az irodában, miközben ezer dolgot kellene csinálnod. Ha kezdesz begolyózni, tarts egy kis pihenőt. Erre éppen alkalmas a fél óra alatt elkészíthető, finom tejszínes fokhagymás csirkeragu.
Hozzávalók:
- 30 dkg csirkemell filé
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 dl főzőtejszín
- 2,5 dkg vaj
- só, bors
- reszelt sajt
Elkészítés:
A csirkemellett kisebb kockákra, a fokhagymát apróra vágjuk.
Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet és megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk és rászórjuk az apró fokhagymát.
Pár percig együtt pirítjuk, majd felöntjük a főzőtejszínnel és körülbelül 1 dl vízzel és addig páruljuk, amíg be nem sűrűsödik a szószunk.
A gluténmentes tésztát a csomagoláson megadottak szerint megfőzzük, majd a ragunkkal együtt, sajttal vagy petrezselyemmel a tetején tálaljuk.
Jó kikapcsolódást és jó étvágyat kívánok hozzá.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.