Tejszínes fokhagymás csirkeragu

A homeoffice kicsit össze tudja zavarni a megszokott mindennapokat. Fura, hogy otthon vagy, mégis ülsz a gép előtt, mint az irodában, miközben ezer dolgot kellene csinálnod. Ha kezdesz begolyózni, tarts egy kis pihenőt. Erre éppen alkalmas a fél óra alatt elkészíthető, finom tejszínes fokhagymás csirkeragu.

Hozzávalók:
- 30 dkg csirkemell filé
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 dl főzőtejszín
- 2,5 dkg vaj
- só, bors
- reszelt sajt

Elkészítés:
A csirkemellett kisebb kockákra, a fokhagymát apróra vágjuk.
Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet és megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk és rászórjuk az apró fokhagymát. 
Pár percig együtt pirítjuk, majd felöntjük a főzőtejszínnel és körülbelül 1 dl vízzel és addig páruljuk, amíg be nem sűrűsödik a szószunk.
A gluténmentes tésztát a csomagoláson megadottak szerint megfőzzük, majd a ragunkkal együtt, sajttal vagy petrezselyemmel a tetején tálaljuk. 

Jó kikapcsolódást és jó étvágyat kívánok hozzá.

A bejegyzés trackback címe:

https://glfreelife.blog.hu/api/trackback/id/tr5215605786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Dorca's Free Kitchen

Élet glutén- és laktózérzékenységgel. Fel a fejjel, mindenre van megoldás!

Friss topikok

  • Barcsik Dorka: @masterpiece1: Szuper! igen a rendes mindig jobb lesz, de ha már ez van próbáljuk kihozni belőle a... (2020.05.21. 13:40) Eper szezon
süti beállítások módosítása