Zserbó zabpehely lisztből

A karácsony közeledtével jobbnak láttam előre kipróbálni egy recept újítást, ez a választás most a zabpehely lisztből készült zserbóra esett. Mint mindig, most is fél adaggal kísérleteztem.

Hozzávalók:
- 20 dkg zabpehely liszt
- negyed csomag sütőpor
- 7,5 dkg zsír
- 1 dl laktózmentes tejföl
- csipet só
- 2,5 dkg porcukor
- 1 tojás
- barack lekvár
- darált dió

Elkészítés:
- a lisztet elkeverjük a sütőporral és a sóval, majd összegyúrjuk a zsírral, tojással, cukorral és a tejföllel. 
- a tésztát 4 részre osztjuk és lisztezett nyújtólapon négy vékony lapra nyújtjuk
- kizsírozott, kilisztezett tepsibe helyezzük az első lapot, megkenjük lekvárral és megszórjuk darált dióval. Ezt még kétszer megismételjük. 
- miután az utolsó lap is a helyére került, 180°C-ra előmelegített sütőben, alsó-felső sütésen kb. 30 percig sütjük.
- ha megsült a sütink, olvasztott étcsokoládéval kenjük meg a tetejét

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://glfreelife.blog.hu/api/trackback/id/tr7816321348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Dorca's Free Kitchen

Élet glutén- és laktózérzékenységgel. Fel a fejjel, mindenre van megoldás!

Friss topikok

  • Barcsik Dorka: @masterpiece1: Szuper! igen a rendes mindig jobb lesz, de ha már ez van próbáljuk kihozni belőle a... (2020.05.21. 13:40) Eper szezon
süti beállítások módosítása