A karácsony közeledtével jobbnak láttam előre kipróbálni egy recept újítást, ez a választás most a zabpehely lisztből készült zserbóra esett. Mint mindig, most is fél adaggal kísérleteztem.
Hozzávalók:
- 20 dkg zabpehely liszt
- negyed csomag sütőpor
- 7,5 dkg zsír
- 1 dl laktózmentes tejföl
- csipet só
- 2,5 dkg porcukor
- 1 tojás
- barack lekvár
- darált dió
Elkészítés:
- a lisztet elkeverjük a sütőporral és a sóval, majd összegyúrjuk a zsírral, tojással, cukorral és a tejföllel.
- a tésztát 4 részre osztjuk és lisztezett nyújtólapon négy vékony lapra nyújtjuk
- kizsírozott, kilisztezett tepsibe helyezzük az első lapot, megkenjük lekvárral és megszórjuk darált dióval. Ezt még kétszer megismételjük.
- miután az utolsó lap is a helyére került, 180°C-ra előmelegített sütőben, alsó-felső sütésen kb. 30 percig sütjük.
- ha megsült a sütink, olvasztott étcsokoládéval kenjük meg a tetejét
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.