Hozzávalók 8db-hoz:
- 2dl laktózmentes tej + 4ek tej a kiflik kenéséhez
- 2 dkg laktózmentes vaj
- 2 dkg friss élesztő
- 30 dkg Schär "B" liszt
- 10 g só
- 10 g cukor
- reszelt sajt
Elkészítés:
A langyos tejben elkeverünk egy tk lisztet, egy tk cukrot, belemorzsoljuk az életszőt, letakarjuk és hagyjuk felfutni.
A liszthez hozzáadjuk a sót, a cukrot, az olvasztott vajat, a felfutott élesztőt és kidolgozzuk a tésztát szép simára.
Lisztezett felületre tesszük, 8 részre vágjuk és csepp alakúra nyújtjuk, majd a szélesebb részétől a csúcsa felé feltekerjük.
A kifliket kivajazott, kilisztezett tepsire tesszük, lekenjük tejjel és megszórjuk sajttal.
50°C-ra előmelegített sütőben, légkeveréses funkción 15 percig sütjük, majd felvesszük a hőmérsékletet 175°C-ra és 25 perc alatt készre sütjük. Időnként végezzünk tűpróbát.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.