Egyszerű és finom sajtos rúd ünnep- és hétköznapokra egyaránt.
Hozzávalók:
- 50 dkg Schär "B" liszt
- 1 ek só
- 25 dkg laktózmentes margarin
- 1 tojás
- 2 dl tejföl
Tetejére:
- 1 tojás
- reszelt sajt
Elkészítés:
A sóval elkevert lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk a tésztát.
Minimum 2 órára letakarva a hűtőbe tesszük, de a legjobb, ha egy éjszakán át hagyjuk pihenni.
Pihentetés után ujjnyi vastagságúra nyujtuk, lekenjük a felvert tojással, megszórjuk sajttal és kb. 1 cm széles csíkokra vágjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket és 220°C-ra előmelegített sütőben, alsó-felső sütésen 15-20 perc alatt megsütjük.
A képen látható hajtogatott medvehagymás pogácsa a következő posztban található :)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.