Sajtos rúd ünnep- és hétköznapokra egyaránt

Egyszerű és finom sajtos rúd ünnep- és hétköznapokra egyaránt.

Hozzávalók:
- 50 dkg Schär "B" liszt
- 1 ek só
- 25 dkg laktózmentes margarin
- 1 tojás
- 2 dl tejföl
Tetejére: 
- 1 tojás
- reszelt sajt

Elkészítés:
A sóval elkevert lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk a tésztát.
Minimum 2 órára letakarva a hűtőbe tesszük, de a legjobb, ha egy éjszakán át hagyjuk pihenni. 
Pihentetés után ujjnyi vastagságúra nyujtuk, lekenjük a felvert tojással, megszórjuk sajttal és kb. 1 cm széles csíkokra vágjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket és 220°C-ra előmelegített sütőben, alsó-felső sütésen 15-20 perc alatt megsütjük.


A képen látható hajtogatott medvehagymás pogácsa a következő posztban található :)

A bejegyzés trackback címe:

https://glfreelife.blog.hu/api/trackback/id/tr3115715270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Dorca's Free Kitchen

Élet glutén- és laktózérzékenységgel. Fel a fejjel, mindenre van megoldás!

Friss topikok

  • Barcsik Dorka: @masterpiece1: Szuper! igen a rendes mindig jobb lesz, de ha már ez van próbáljuk kihozni belőle a... (2020.05.21. 13:40) Eper szezon
süti beállítások módosítása