Érzékenység ide vagy oda, a piskótatekercsről nehéz lemondani. Milyen szerencse, hogy nem is kell!
Recept:
- 120 g Schär Mix C liszt
- 5 tojás
- 100 g cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1/2 cs sütőpor
Elkészítés:
A cukor felét összekeverjük a tojásfehérjével és kemény habbá verjük.
A tojássárgáját a maradék cukorral habos állagú krémmé keverjük.
A lisztet és a sütőport leszitáljuk, és lassan hozzáadjuk a habos krémhez.
Hozzáadjuk a habbá vert tojásfehérjéket, majd az egészet óvatosan összekeverjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, 180°C-ra előmelegített sütőben, alsó felső sütésen 15 percig sütjük.
Ha megsült, a piskótát egy benedvesített konyharuhára terítjük, levesszük róla a sütőpapírt, majd azonnal feltekerjük. Hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt széthajtjuk és megkenjük lekvárral, majd újra feltekerjük. Porcukorral tálaljuk.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.