Klasszikus piskótatekercs

Érzékenység ide vagy oda, a piskótatekercsről nehéz lemondani. Milyen szerencse, hogy nem is kell!

Recept:
- 120 g Schär Mix C liszt
-  5 tojás
- 100 g cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1/2 cs sütőpor

Elkészítés
A cukor felét összekeverjük a tojásfehérjével és kemény habbá verjük.
A tojássárgáját a maradék cukorral habos állagú krémmé keverjük. 
A lisztet és a sütőport leszitáljuk, és lassan hozzáadjuk a habos krémhez.
Hozzáadjuk a habbá vert tojásfehérjéket, majd az egészet óvatosan összekeverjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, 180°C-ra előmelegített sütőben, alsó felső sütésen 15 percig sütjük.
Ha megsült, a piskótát egy benedvesített konyharuhára terítjük, levesszük róla a sütőpapírt, majd azonnal feltekerjük. Hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt széthajtjuk és megkenjük lekvárral, majd újra feltekerjük. Porcukorral tálaljuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://glfreelife.blog.hu/api/trackback/id/tr2115477436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Dorca's Free Kitchen

Élet glutén- és laktózérzékenységgel. Fel a fejjel, mindenre van megoldás!

Friss topikok

  • Barcsik Dorka: @masterpiece1: Szuper! igen a rendes mindig jobb lesz, de ha már ez van próbáljuk kihozni belőle a... (2020.05.21. 13:40) Eper szezon
süti beállítások módosítása