Könnyed kuglóf

Ritkán van, hogy elsőre tökéletesen sikerül valami. Az első kuglófom ezek alapján nem túl csinos, ellenben nagyon finom lett! :) Volt egy alap receptem, amit átalakítottam gluténmentesre. Szerintem a gluténmentes ételeknél nem mindig egyszerű eltalálni melyikhez milyen lisztet használjunk, hogy jó legyen, de most velem volt a szerencse és elsőre sikerült . 

Hozzávalók:
- 20 dkg Schär Mix IT liszt
- 2 tojás
- 12,5 dkg cukor
- 1,25 dl kefír (kb)
- fél cs. sütőpor
- 0,5 dl olaj
- 1 ek kakaópor
- 1 cs vanilíiás cukor

Elkészítés:
- a tojás fehérjét kemény habbá verjük
- a sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, olajat és a kefírt. 
- alaposan összedolgozzuk, majd két részre osztjuk a tésztát. 
- az egyik felét elkeverjük a vaníilás cukorral, a másikat a kakaóval
- a kuglóf formát kivajazzuk és kilisztezzük, majd felváltva beleönjük a tésztákat.
- 180°C-ra előmelegített sütőben, alsó-felső sütésen kb. 45 percig sütjük. Végezzünk tűpróbát.  

A bejegyzés trackback címe:

https://glfreelife.blog.hu/api/trackback/id/tr7115738606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Dorca's Free Kitchen

Élet glutén- és laktózérzékenységgel. Fel a fejjel, mindenre van megoldás!

Friss topikok

  • Barcsik Dorka: @masterpiece1: Szuper! igen a rendes mindig jobb lesz, de ha már ez van próbáljuk kihozni belőle a... (2020.05.21. 13:40) Eper szezon
süti beállítások módosítása