Ritkán van, hogy elsőre tökéletesen sikerül valami. Az első kuglófom ezek alapján nem túl csinos, ellenben nagyon finom lett! :) Volt egy alap receptem, amit átalakítottam gluténmentesre. Szerintem a gluténmentes ételeknél nem mindig egyszerű eltalálni melyikhez milyen lisztet használjunk, hogy jó legyen, de most velem volt a szerencse és elsőre sikerült .
Hozzávalók:
- 20 dkg Schär Mix IT liszt
- 2 tojás
- 12,5 dkg cukor
- 1,25 dl kefír (kb)
- fél cs. sütőpor
- 0,5 dl olaj
- 1 ek kakaópor
- 1 cs vanilíiás cukor
Elkészítés:
- a tojás fehérjét kemény habbá verjük
- a sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, olajat és a kefírt.
- alaposan összedolgozzuk, majd két részre osztjuk a tésztát.
- az egyik felét elkeverjük a vaníilás cukorral, a másikat a kakaóval
- a kuglóf formát kivajazzuk és kilisztezzük, majd felváltva beleönjük a tésztákat.
- 180°C-ra előmelegített sütőben, alsó-felső sütésen kb. 45 percig sütjük. Végezzünk tűpróbát.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.