Almás-mákos kevert süti

Szuper kevert süti, glutén-és laktózmentes változatban.

Hozzávalók:
- 2 alma
- 10 dkg darált mák
- 8 dkg cukor
- 1 tk sütőpor
- 1 tk vaníliás cukor
- 1 dl olaj
- 1,5 dl laktózmentes tej
- 10 dkg Schär C liszt
- 1 tojás

Elkészítés:
Az almákat meghámozzuk és nagy lyukú sajtreszelővel lereszeljük. Hozzáadjuk a darált mákot, a cukrot, a vaníliás cukrot, a tejet, az olajat, a tojást, a sütőport és végül a leszitált lisztet. Összekevetjük és egy vajjal kikent, kilisztezett 22 cm-es tortaformába öntjük.
180 C°-ra előmelegített sütőben, alsó-felső sütés funkción 35-40 percig sütjük. A sütési idő változhat, 35 perc után végezzük tűpróbát. 
Amint megsült porcukorral meghintve tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://glfreelife.blog.hu/api/trackback/id/tr6915499170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Dorca's Free Kitchen

Élet glutén- és laktózérzékenységgel. Fel a fejjel, mindenre van megoldás!

Friss topikok

  • Barcsik Dorka: @masterpiece1: Szuper! igen a rendes mindig jobb lesz, de ha már ez van próbáljuk kihozni belőle a... (2020.05.21. 13:40) Eper szezon
süti beállítások módosítása