Szuper kevert süti, glutén-és laktózmentes változatban.
Hozzávalók:
- 2 alma
- 10 dkg darált mák
- 8 dkg cukor
- 1 tk sütőpor
- 1 tk vaníliás cukor
- 1 dl olaj
- 1,5 dl laktózmentes tej
- 10 dkg Schär C liszt
- 1 tojás
Elkészítés:
Az almákat meghámozzuk és nagy lyukú sajtreszelővel lereszeljük. Hozzáadjuk a darált mákot, a cukrot, a vaníliás cukrot, a tejet, az olajat, a tojást, a sütőport és végül a leszitált lisztet. Összekevetjük és egy vajjal kikent, kilisztezett 22 cm-es tortaformába öntjük.
180 C°-ra előmelegített sütőben, alsó-felső sütés funkción 35-40 percig sütjük. A sütési idő változhat, 35 perc után végezzük tűpróbát.
Amint megsült porcukorral meghintve tálaljuk.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.