Sajtos kifli

Hozzávalók 8db-hoz:
- 2dl laktózmentes tej + 4ek tej a kiflik kenéséhez
- 2 dkg laktózmentes vaj
- 2 dkg friss élesztő
- 30 dkg Schär "B" liszt
- 10 g só
- 10 g cukor
- reszelt sajt

Elkészítés:
A langyos tejben elkeverünk egy tk lisztet, egy tk cukrot, belemorzsoljuk az életszőt, letakarjuk és hagyjuk felfutni. 
A liszthez hozzáadjuk a sót, a cukrot, az olvasztott vajat, a felfutott élesztőt és kidolgozzuk a tésztát szép simára.
Lisztezett felületre tesszük, 8 részre vágjuk és csepp alakúra nyújtjuk, majd a szélesebb részétől a csúcsa felé feltekerjük.
A kifliket kivajazott, kilisztezett tepsire tesszük, lekenjük tejjel és megszórjuk sajttal.
50°C-ra előmelegített sütőben, légkeveréses funkción 15 percig sütjük, majd felvesszük a hőmérsékletet 175°C-ra és 25 perc alatt készre sütjük. Időnként végezzünk tűpróbát. 



A bejegyzés trackback címe:

https://glfreelife.blog.hu/api/trackback/id/tr7615713690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Dorca's Free Kitchen

Élet glutén- és laktózérzékenységgel. Fel a fejjel, mindenre van megoldás!

Friss topikok

  • Barcsik Dorka: @masterpiece1: Szuper! igen a rendes mindig jobb lesz, de ha már ez van próbáljuk kihozni belőle a... (2020.05.21. 13:40) Eper szezon